2015 Πανεπιστήμιο Τεχνών Φιλανδίας & Πανεπιστήμιο Aalto – Antigone Reloaded

Χαιρετισμός Γεν. Διευθύντριας – Αντιπροέδρου ΔΣ MCF

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης  συνεχίζει για τέταρτη χρονιά το πρόγραμμά του με τίτλο «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: Επιρροές και σύγχρονες προσεγγίσεις», το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “ΑΤΤΙΚΗ” του ΕΣΠΑ 2007-2013, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη φιλοξενία της Ακαδημίας Θεάτρου του Πανεπιστημίου Τεχνών της Φιλανδίας, καθώς και της Σχολής Τεχνών, Σχεδίου και Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Aalto. Οι διακεκριμένοι επισκέπτες ακαδημαϊκοί φορείς θα οργανώσουν σειρά σχετικών εργαστηρίων και σεμινάριο από διεθνώς αναγνωρισμένους εισηγητές και θα παρουσιάσουν την παράσταση Antigone Reloaded, η οποία βασίζεται στην Αντιγόνη του Σοφοκλή.

Για όλους εμάς, τα στελέχη, τους εργαζόμενους και το κοινό του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, αυτή η διοργάνωση εκφράζει τη βεβαιότητά μας για τη δύναμη της θεατρικής παιδείας και πράξης, καθώς και για τις δυνατότητές της, ως επιστήμης και τέχνης συγχρόνως, να υπερβαίνει τον χώρο και τον χρόνο, τόσο αισθητικά, όσο και νοηματικά.

Τα πανεπιστήμια του Stanford και του Leeds, καθώς και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, τα οποία τίμησαν με τη συμμετοχή τους τις προηγούμενες διοργανώσεις του, έχουν προσφέρει στο πρόγραμμα «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: Επιρροές και σύγχρονες προσεγγίσεις» μία σημαντική ήδη παρακαταθήκη. Καθώς παγιώνεται ως εκπαιδευτικός και καλλιτεχνικός θεσμός υψηλών προσδοκιών, στόχος μας παραμένει η οριοθέτηση και η προστασία ενός σημείου συνάντησης Ελλήνων και διεθνών ακαδημαϊκών και φοιτητών του Αρχαίου Δράματος, για την προαγωγή της συνδυαστικής και πειραματικής ανάλυσης και παρουσίασής του στο κοινό.

ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΔΑΡΑ

Γεν. Διευθύντρια / Αντιπρόεδρος ΔΣ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης