2014 Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ

Συντελεστές Παράστασης

Emanuella Amichai
Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Χορογραφία 
 
Είναι σκηνοθέτις και χορογράφος με ειδίκευση στον τομέα του χοροθεάτρου. Το έργο της περιλαμβάνει χορό/ κίνηση, θέατρο και στοιχεία περφόρμανς δημιουργώντας ένα προσωπικό ύφος με έντονη παρουσία πολυμέσων, αλλά και έντονα στοιχεία σωματικού θεάτρου. Η χαρακτηριστική της σκηνική γλώσσα δίνει έμφαση, τόσο στη χρήση πολυμέσων, όσο και στη σωματική διάσταση του χοροθεάτρου, πάντοτε στο πλαίσιο του δικού της, μοναδικού, σκηνικού/ παραστατικού ιδιώματος.
 
Οι θεατρικές παραστάσεις και τα πειραματικά βίντεο-έργα της έχουν παρουσιασθεί στο Ισραήλ και στο εξωτερικό, κερδίζοντας πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία. Η περφόρμανς της με τίτλο “The Neighbors’ Grief is Greener” απέσπασε τη διάκριση “Quality Label” στο πλαίσιο του eMIX project των βραβείων Move-Award 2013 και υπήρξε μία εκ των τριών διεθνών ομάδων Visual Theatre (ο όρος περιλαμβάνει είδη παραστατικών τεχνών, όπως: παντομίμα, κινητικό θέατρο, θέατρο κούκλας, θέατρο αντικειμένων, θέατρο σκιών, σωματικό θέατρο, νέο τσίρκο, ακροβατικά κ.ά.), οι οποίες επελέγησαν (Επιτροπή eMIX, Βέλγιο) ανάμεσα σε 37 υποψήφιες ώστε να προωθηθούν σε πανευρωπαϊκή περιοδεία. Έχει διατελέσει υπεύθυνη καλλιτεχνικής παραγωγής στο Teatron Maabada (Θεατρικό Εργαστήρι) στην Ιερουσαλήμ, αλλά και επικεφαλής του τμήματος χορού για ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες στο Ινστιτούτο Matan. Διδάσκει υποκριτική και παραστατικές τέχνες στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ.
 
 
Ran Slavin
Συνδημιουργία, Διεύθυνση Video Art, Επιμέλεια Ήχου 
 
Είναι καλλιτέχνης video art, κινηματογραφιστής και συνθέτης ηχητικών περιβαλλόντων. Το έργο του περιλαμβάνει τρισδιάστατες βίντεο-εγκαταστάσεις, ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, βίντεο-ηχητικές περφόρμανς, πειραματική ηλεκτρονική μουσική. Έχει παρουσιάσει έργα του διεθνώς σε διάφορες εκθέσεις, αλλά και χώρους, μεταξύ των οποίων: Mediations Biennale/ Πολωνία (2012), Manifesta Satellite Events/ Βέλγιο (2012), Museum on the Seam/ Ιερουσαλήμ (2012), Maerzmusik/ Βερολίνο (2011), Videoformes/ Γαλλία (2010), Petah Tikva Art Museum/ Ισραήλ (2009), Tel Aviv Art Museum/ Τελ Αβίβ (2009), Netwerk Centre for Contemporary Art/ Βέλγιο (2008), Ars Electronica/ Linz (2007), Liverpool Biennial/ Μεγάλη Βρετανία (2006), Rencontres Internationales/ Μαδρίτη-Βερολίνο-Παρίσι (2006 – 2012), Torino Film Festival/ Τορίνο – Ιταλία (2007), Venice Architecture Biennial/ Βενετία – Ιταλία (2004), Transmediale/ Βερολίνο (2003).
 
 
Ofer Lachish
Παραγωγή & Τεχνική Διεύθυνση  
 
Δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της παραγωγής θεάτρου και βίντεο. Έχει αναλάβει τον σχεδιασμό φωτισμών και την τεχνική διεύθυνση για πολλές θεατρικές παραγωγές, ενώ έχει εργασθεί ως υπεύθυνος σχεδιασμού, αλλά και εκτέλεσης παραγωγής, για ανεξάρτητες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα. Διετέλεσε διευθυντής παραγωγής του θεάτρου Tmuna στο Τελ Αβίβ, αλλά και θεατρικός σκηνοθέτης, βοηθός σκηνοθέτης και υπεύθυνος σκηνής σε θέατρα του Ισραήλ. Ο Ofer είναι επίσης τεχνικός φωτισμών και σκηνής, πιανίστας και τρομπετίστας, ενώ παράλληλα συνθέτει μουσική για θέατρο. 
 
 
Gina Ben-David
Ηθοποιός – Performance Artist
 
Είναι αυτοδίδακτη καλλιτέχνιδα. Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια από τον Tamar Raban, αλλά και από καλλιτέχνες του εξωτερικού για την τέχνη της περφόρμανς. Το 2009 συμμετείχε στις εξής ομαδικές παραστάσεις/ παραστάσεις συνόλου: Old Wives’ Tales, Amplifier και Remix. Από το 2008 συμμετέχει στο διεθνές φεστιβάλ ZAZ Festival: Performance Art Platform και παρουσιάζει παραστάσεις περφόρμανς σε φεστιβάλ του Ισραήλ και του εξωτερικού.
 
 
Shani Ben-Haim
Χορεύτρια – Ηθοποιός
 
Εργάζεται τα τελευταία 10 χρόνια ως επαγγελματίας χορεύτρια και ηθοποιός. Έχει συμμετάσχει σε παραγωγές χοροθεάτρου και πρωταγωνιστήσει σε κινηματογραφικές ταινίες. Έχει ερμηνεύσει ρόλους σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ, ενώ έχει εργασθεί στο πλευρό κορυφαίων χορογράφων. Επίσης, διδάσκει χορό σε καλλιτεχνικές σχολές του Ισραήλ. Επιπλέον, έχει πιστοποίηση και είναι εν ενεργεία θεραπεύτρια ρεφλεξολόγος.
 
 
Yishay Ben Moshe
Ηθοποιός – Σκηνοθέτης
 
Eίναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Αποφοίτησε από το Nissan Nativ Acting Studio του Τελ Αβίβ και κατέχει B.Ed. στη Σκηνοθεσία και τη Διδασκαλία Δράματος από το Seminar HaKibbutzim. Σκηνοθέτησε και έπαιξε σε ένα μονόδραμα στο Φεστιβάλ του Ισραήλ. Τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε σε ένα ευρύ φάσμα θεάτρων του Ισραήλ, όπως Khan, Habima, Cameri, Tmuna και σε διάφορες θεατρικές ομάδες ως μέλος του θεατρικού συνόλου της Rina Yerushalmi. Συμμετείχε επίσης σε διάφορες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές.
 
 
Meirav Elchadef
Ηθοποιός – Χορεύτρια
 
Ήταν η κορυφαία χορεύτρια της ομάδας “Sound and Silence”, συμμετέχοντας σε ανεξάρτητες παραγωγές χορού στο Ισραήλ και διεθνώς, όπως στη Βιέννη και στο Βέλγιο. Έχει υπάρξει χορογράφος και χορεύτρια της ομάδας χορού “Toxic Dreams” της Βιέννης. Στο Ισραήλ έχει πάρει μέρος σε χορογραφίες του Merav Cohen, για το “Intimidance Festival” και το “Gevanim Festival”, όπως επίσης στη θερμοκοιτίδα χορού του “Akko Theater”. Έχει λάβει υποτροφία για «εξέχοντες χορευτές» από την Πρεσβεία της Γαλλίας στο Ισραήλ. Είναι πτυχιούχος φιλοσοφίας και λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (Tel Aviv University). Εργάζεται επίσης ως δασκάλα χορού και Pilates. 
 
 
Olga Kourkouline
Αθλήτρια – Performer
 
Είναι τέως πρωταθλήτρια του Ισραήλ στο άλμα εις ύψος. Έχει κερδίσει επίσης το ισραηλινό πρωτάθλημα body-building και κατέκτησε την τέταρτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του αγωνίσματος. Παράλληλα, εργαζόταν ανελλιπώς ως performer και personal trainer. Έχει πρωταγωνιστήσει ως “Mother Russia” στη χολιγουντιανή παραγωγή του 2013  με τίτλο “Kick-Ass 2” στο πλευρό του Jim Carrey.